ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Наставне методе » Добри – лоши примери

Добри – лоши примери

Advertisements

Ток обуке:

Метода је заснована на случају грешака и исправљања грешака. Постоји могућност групног рада као и индивидуалног рада. Код групног рада наставник подели ученике на групе. Ученицима дати пример неког решења, рада, есеја…. који има грешке као и пример исправног рада. Број грешака дефинише тежину проблема. Материјал који добију ученици може бити у штампаном или електронском облику. Може бити документ, презентација, слика… Овом методом можемо видети да ли ученици препознају где је грешка и да ли знају да је отклоне и реше проблем. Постоји варијанта да се материјал прикаже јавно (на табли, пројектору) и да се са наставником коментарише где су проблеми па ученици касније да решавају или да се ученицима остави да све раде сами.

Коментар:

Метода за коју не треба много времена за припрему. Веома захвална за рад и за наставника и за ученика. Ученици воле да користе истраживачки рад а наставнику је лако да оцени успешност рада. Може веома добро да се припреми и испланира.

Материјали:

У зависности од варијанте: материјал са грешком, материјал без грешке, модерацијска табла, пројектор, штампани материјал.

Употреба:

Препорука је да се групни рад реализује у фази обраде градива, а индивидулани у фази утврђивања.

Advertisements

1 коментар

  1. https://www.smashwords.com/books/view/531281 ebook priručnik iz preduzetništva Šolaja Zoran profesor ekonomske grupe predmeta Ekonomsko trgovinska škola Sopot

    Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Услови коришћења

Creative Commons лиценца
Ово дело под називом Просветни информатор, чији је аутор Информатива портал лиценцирано је под условима лиценце Creative Commons Ауторство-Некомерцијално-Делити под истим условима 3.0 Србија .
%d bloggers like this: