ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » Донет Правилник о ближим условима организовања целодневне наставе и продуженог боравка

Донет Правилник о ближим условима организовања целодневне наставе и продуженог боравка

Advertisements

Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је Правилник о ближим условима организовања целодневне наставе и продуженог боравка, који је објављен у „Службеном гласнику Републике Србије“, број 77/2014.

Наведеним правилником ближе се уређује организација, време, начин и место остваривања ових облика образовно-васпитног рада, као и услови и поступак за формирање група.

Структура смене различитих активности у продуженом боравку и целодневној настави ближе се уређује Школским програмом и Развојним планом школе.

За добијање сагласности за формирање група продуженог боравка и целодневне наставе, потребно је да школа испуњава кадровске, просторне и материјално-техничке услове, а у складу са правилником који регулише нормативе простора, опреме и наставних средстава у школи.

Правилником су прецизно дефинисане активности које се остварују у слободном времену, у делу о начину остваривања продуженог боравка и целодневне наставе, као и активности у оквиру самосталног рада ученика, где је превасходни задатак наставника да ученике уводи у различите методе и технике учења које одговарају индивидуалним карактеристикама и потенцијалима сваког ученика.

Слободне активности које се планирају и програмирају Годишњим планом рада школе, могу се организовати и ван учионице, уколико школа то  може да обезбеди. У реализацији слободних активности могу учествовати и ученици који не похађају целодневну наставу, односно продужени боравак, родитељи, студенти, будући наставници и васпитачи, представници организација које се баве бригом о деци, а све у циљу развијања партнерских односа свих оних који су на директан или индиректан начин укључени у остваривање образовно-васпитног процеса.

У току школске године сваки разред, једном у току тромесечја приказује резултате рада настале у оквиру слободних активности путем тематског уређења школског простора, јавних часова, приредби и слично.

Документ можете преузети кликом на овај линк

___________

Извор: mpn.gov.rs

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: