ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » Довољно места у средњим школама

Довољно места у средњим школама

Слободних места у другом уписном кругу има у скоро свим средњим школама. Изненађујуће је да празних клупа има и у гимназијама, док су у медицинским школама сва места попуњена, каже за РТС Зоран Костић помоћник министра просвете. Настава ће у свим школама почети на време, тврди Костић.

srednjoskolci

Зоран Костић је, гостујући у дневнику РТС-а, рекао да у средњим школама има више од 12.000 слободних места, за 1.268 ученика који из одређених разлога испит из мале матуре нису полагали у јуну. Ученици ће данас полагати тест из матерњег језика.

„Места има у свим школама. Када кажем свим, то значи да има места у гиманзијама на територији општине Београд, електротехничким и машинским школама. Једино где нема места су медицинске школе и неки гимназије као што су Трећа, Четрнаеста и Петнаеста гиманзија, које су попуниле своје капацитете“, каже Костић.

Изненађење је, каже Костић, да ове године и у гимназијама у августу има места.

Костић наглашава да ће, без обзира на поплаве и штету коју су школе претрпеле, школска година почети првог септембра и да ће сви ђаци сести у своје школске клупе.

Помоћник министра просвете тврди да у школама неће бити гужве и да, с тим у вези, неће бити проблема.

Костић каже да ће у понеким школама у којима су ђаци ишли само у једну смену, сада бити уведене две смене, како би сви ученици могли да похађају наставу.

Помоћник министра просвете подсећа и да ће из средстава Европског инвестиционог фонда бити обновљене 134 школе у Србији, али и да ће бити изграђене две нове.

На питање зашто су рачуни школа веома често блокирани, Костић каже да за то постоје различити разлози. Напомиње и да Министарство има у виду све школе којима је рачун у блокади и закључује да је најважније да то не оптерећује плате запослених у просвети.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: