ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » И ТАКО ВЕЋ ГОДИНАМА: Сваки трећи директор професор физичког!

И ТАКО ВЕЋ ГОДИНАМА: Сваки трећи директор професор физичког!

– Директор би требало да има менаџерских способности јер је школа данас тако конципирана, а не смета и ако репрезентативно изгледа, што је чест случај код наставника физичког – каже Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника Србије

Businessman in Conference Room

На руководећим финкцијама школа у Србији су углавном наставици физичког васпитања! Последње истраживање Уније синдиката просветних радника, на узорку од 75 одсто основих и средјих школа, показало је да су наставници физичког васпитања директори у 72,7 одсто случајева.

Ситуација се није много променила, пишу “Наше новине”. Председник Форума средњих стручних школа Милорад Антић каже да та пракса, за коју нико нема посебно објашњење, у Србији постоји годинама.

d09b01podaci-unije-sindikata– Тај феномен не могу да објасним другачије, осим чијеницом да су они углавном дуго били омиљене личности и ученицима и професорима и да су тако долази до директорских фотеља. За њих могу рећи и да су као спортисти можда и најамбициознији, па су се борили за своју позицију која је одлична. Након професора физчког, међу директорима највише има учитеља, који заузимају друго место, док треће место по бројности заузимају школски педагози или психолози – каже Антић.

Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника Србије каже да је на месту директора у њеној Правно-пословној школи професорка књижевности, а пре ње били су професори математике и географије.

– Нема никаквих правила ко ће бити изабран за првог човека школе, то нема никакве везе с тим који је факултет завршио. Директор би требало да има менаџерских способности јер је школа данас тако конципирана, а не смета и ако репрезентативно изгледа, што је чест случај код наставника физичког, они су се иначе показали као јако успешни на руководећим позицијама – истиче Јанковићева.

___________

Извор: Телеграф

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: