ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » Докторанти волонтери за хрпе папира

Докторанти волонтери за хрпе папира

Београд – У Министарству просвете размишљају да позову волонтере, студенте, докторанте, аналитичаре који би помогли у сређивању података из различитих области.

До овакве замисли је дошло пошто у министарству не могу да запошљавају нове људе, а намеравају и да растерете наставнике од посла вођења обимне папирологије.

Потребни су људи који ће се позабавили анализом и систематизацијом „хрпе“ података јер у Министарству то не можемо сами да урадимо за кратко време, рекао је министар просвете Срђан Вербић.

„Ако неко жели да се бави финансирањем, економијом образовања, државном администрацијом и доношењем одлука на основну емпиријских података, сређивањем базе података, Министарство је право место за стицање искуства“, рекао је Вербић у разговору са новинарима.

У Министарству желе да систематизују све податке и да имају лако доступну базу података на основу којих ће доносити одлуке.

„Потребна нам је помоћ и што је невероватно има људи који кажу ми би волели да волонтирају у Министарству просвете“, рекао је министар и истакао да је последњих година огромна количина административних послова наметнута наставницима па морају да воде преобимне евиденције, попуњавају најразличитије формуларе.

„Желимо да смањимо количину администрације, а један од начина је увођење нових технологија и комуницирање у електронском формату, јер не морају сви да воде евиденцију на папиру“, рекао је министар и указао на често непотребно дуплирање докумената.

___________

Извор: Танјуг

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: