ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » Обавештење – семинар

Обавештење – семинар

ПОШТОВАНЕ КОЛЕГЕ,

У РЦ ЧАЧАК ЋЕ 11. ОКТОБРА БИТИ ОДРЖАН СЕМИНАР

„Примена радионица на родитељским састанцима у савременој образовно-васпитној установи“

Компетенцијa: K4

Приоритети: 9

Аутори: Марина Павловић, стручни сарадник- психолог, педагошки саветник, ОШ „Танаско Рајић” у Чачку; Наташа Турунташ, наставник српског језика, педагошки саветник, ОШ „Танаско Рајић” у Чачку.

Реализатори: Марина Павловић, стручни сарадник-психолог, педагошки саветник, ОШ „Танаско Рајић” у Чачку; Наташа Турунташ, наставник српског језика, педагошки саветник, ОШ „Танаско Рајић” у Чачку.

Општи циљеви:

Унапређивање сарадње установе и породице оснаживањем наставника и васпитача за примену радионица на родитељским састанцима, одабир теме у складу са потребама родитеља и иницирање ефикасног и ефектног укључивања родитеља у васпитно-образовни рад.

Специфични циљеви:

Упознавање са друштвеним контекстом савремене образовно- васпитне установе и његовим утицајем на сарадњу са породицом. Стицање знања о принципима и облицима успешне сарадње. Сагледавање предности употребе радионица као иновације у организацији и реализацији родитељских састанака. Стицање знања и вештина за израду сценарија радионица за родитељске састанке. Упознавање са примерима из праксе на основу реализованих родитељских састанака.

Теме програма:

Друштвени контекст сарадње образовно- васпитне установе и породице ; Ефикасна и ефектна сарадња образовно- васпитне установе и породице ; Савремени приступ и иновације у реализацији родитељских састанака ; Сценарио и прилози за радионице на родитељским састанцима- примери из праксе.

Циљна група:

Наставник разредне наставе, наставник предметне наставе – основна школа, наставник предметне наставе – гимназија, наставник општеобразовних предмета – средња стручна школа, наставник стручних предмета – средња стручна школа, наставник у школи за образовање ученика са сметњама у развоју, наставник општеобразовних предмета – у средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне), наставник стручног предмета у основној/средњој уметничкој школи (музичке, балетске, ликовне), наставник изборних и факултативних предмета, васпитач у предшколској установи, медицинска сестра – васпитач, васпитач у дому ученика, стручни сарaдник у предшколској установи, стручни сарадник у школи, сарадник (педагошки, андрагошки асистент и помоћни наставник), директор/помоћник директора.

Број учесника 15 – 30

Трајање један дан (8 бодова)

Пријаве наставника за учешће на семинару можете извршити на телефоне: 032 320 100 и 320 103, као и на мејлове rccacack@eunet.rs, stanojev.gorica@gmail.com.

___________

Извор: РЦ Чачак

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: