ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » О изменама Закона о уџбеницима и другим наставним средствима са организацијама цивилног друштва

О изменама Закона о уџбеницима и другим наставним средствима са организацијама цивилног друштва

Advertisements

Ministarstvo_Prosvete

У организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, у среду, 15. септембра 2014. године одржан је радни састанак представника Министарства са организацијама цивилног друштва на тему измена Закона о уџбеницима и другим наставним средствима.

На састанку су представници организација цивилног друштва упознати са начелним прегледом измена Закона о уџбеницима и другим наставним средствима, а говорило се и о примени постојећег закона. Помоћник министра у Сектору за развој образовања и међународну просветну и научну сарадњу проф. др Зорана Лужанин представила је законски оквир, пре саме јавне расправе, што омогућава, како је навела, израду квалитетнијег прописа и детектовање проблема из праксе. Према њеним речима, јавна расправа о Нацрту закона планирана је да се одржи у октобру 2014. године, док се очекује да закон уђе у скупштинску процедуру током децембра месеца.

Током дискусије дата су бројна конструктивна решења и предлози за унапређење закона. На крају састанка, помоћник министра Лужанин је позвала организације да пошаљу своје коментаре, предлоге, сугестије и критике у наредних седам до десет дана путем мејла razvoj@mpn.gov.rs

___________

Извор: МПНТР

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: