ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » Укинути начелници школских управа

Укинути начелници школских управа

Advertisements

Министар просвете др Срђан Вербић “промешао је карте” и направио прерасподелу функција у министарству на чијем је челу.

Новом систематизацијом радних места у Министарству просвете укинути су начелници школских управа. Недавном одлуком министра просвете свих 18 начелника је смењено. На њихова места биће изабрани руководиоци школских управа, који ће одговарати директно кабинету министра. Због забране запошљавања, за руководиоце ће бити спроведен интерни конкурс.

Када су у питању помоћници министра ту је дошло до кадровских померања.

Зоран Костић, досадашњи помоћник за школске управе и средње образовање, у будућем Вербићевом тиму биће први човек просветне инспекције, тј. помоћник за инспекцијски надзор. Досадашњи саветник министра др Милован Шуваков постаће помоћник за високо образовање и развој, а његов ресор биће највећи и најзначајнији. Др Зорана Лужанин, досадашња помоћница за развој, убудуће ће бити државни секретар. Преостала два државна секретара остају на својим функцијама – проф. др Зоран Машић и проф. др Александар Белић.

Ново име у кабинету биће Весна Лукић, која је са места шефа правне службе унапређена у помоћника министра за правне послове. Љубиша Антонијевић, који је до сада као помоћник бринуо о предшколском и основном образовању, убудуће ће бити задужен за инвестиције. Снежана Марковић више није државна секретарка, већ је именована у помоћницу за средње образовање. Ресор предшколског и основног образовања остао је упражњен, а Вербић још трага за најбољим решењем, сазнајемо у Министарству просвете. Како ексклузивно сазнаје Ozonpress, на то место требало би да буде постављена професорка из Чачка, и то из Основне школе Милица Павловић.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: