ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » КО БУДЕ БЕЖАО СА ЧАСОВА, ИДЕ У ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД!

КО БУДЕ БЕЖАО СА ЧАСОВА, ИДЕ У ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД!

Advertisements

Према предлогу Министарства просвете, моћи ћете свега три дана изостанака да правдате за своје дете

skole

Ако сте до сада практиковали да вашем школарцу самоиницијативно правдате изостанке било због ваншколских активности, болести или онога што се најједноставније зове неодговорност, можете да заборавите на то.

Према предлогу Министарства просвете, моћи ћете свега три дана изостанака да правдате за своје дете, ако се ово продужи, добијате опомену, а потом све иде у руке службеника Центра за социјални рад.

Још једна новина у предлогу новог закона је и то што ће школски одбор бирати директора са листе кандидата који су добили подршку више од 50 одсто запослених, што би требало да онемогући партијско запошљавање.

Ради спречавања корупције, мењаће се и начин запошљавања наставника, па ће листе мањкова и вишкова у просвети редовно бити ажурирани на сајту Министарства просвете и свака ће школа до 15. августа знати са колико слободних места располаже.

Главни циљ је и превенција све масовнијих изостанака ученика из школе. До сада сте могли да им правдате осам дана, убудуће само три. Уколико ово буде прекорачено, школа ће вас писменим путем обавестити, а потом може и да све преда слиужбеницима Центра за социјални рад. Оправданост овог корака је и податак да ђаци у Србији током једне школске године имају невероватна четири милиона неопраданих изостанака.

Нови правилник о финансирању предвиђа отпуштање 3.000 чланова ваннаставног особља и предвиђа увођење служби које би за све школе у једној општини радиле послове чишћења, али и администрације.

У спроведеној анкети, родитељи углавном исказују незадовољство оваквим предлогом.

Advertisements

1 коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: