ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » Чачански вртићи се спремају за штрајк

Чачански вртићи се спремају за штрајк

Advertisements

Како сазнаје Ozonpress, чачански вртићи започели су са припремама за штрајк са потпуном обуставом рада. Разлог је смањење зараде за око 10 одсто која је радницима исплаћена данас.

Како су нас обавестили представници синдиката из чачанских вртића, свим запсоленима је без икакве најаве данас исплаћена зарада за август која је умањена за 10 одсто због смањења основице са 2.600 на 2.300 динара.

– Радницима је зарада смањена ретроактивно за 10 одсто без икакве најаве. Како нам је незванично речено кажу да је нестало новца у буџету. Вапитачима је већ раније умањена зарада за 10 одсто, основица смањена са 2.900 на 2.600, и ово сада је неподношљив удар. Васпитачи воде групе које су далеко преко норме, а групе су преко норме јер су управо ти политичари доводили децу преко везе. Лепо је то што деца иду бесплатно на летовање и што се се смањује цена смештаја деце у вртићима али немојте преко леђа васпитача. Започели смо са припремама за генерални штрајк и сва законска процедура ће бити испоштована, кажу у синдикатима предшколских установа, који су за 13 часова најавили састанак са председником Већа самосталних синдиката Слободаном Јелићем.

Васпитачи апелују на локалну власт на разум како не би дошло до штрајка, јер ће то довести до колапса у граду. Подсећања ради, приликом јединог штрајка у чачанским вртићима пре 20 година, родитељи су доводили децу у општину. Васпитачи се данас надају да до тога неће доћи.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: