ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » Прилика за годину дана школовања у Америци

Прилика за годину дана школовања у Америци

Advertisements

Ученици првог и другог разреда средње школе имају прилику да једну годину проведу школујући се у Америци.

Како би добили стипендију за годину дана школовања у Америци, ученици морају проћи тестирање које се одржава у Нишу у Гимназији “9. мај” у среду, 30. септембра.

Стипендирање средњошколаца за школовање у Америци организује се у оквиру програма “Future Leaders Exchange”.

Право на пријављивање имају ђаци који су рођени између 1. јануара 1999. године и 15. јула 2001. године, док је за ученике са инвалидитетом услов да су рођени између 15. фебруара 1998. и 15. јула 2001. године.

Тестирање за стипендију је бесплатно, а кандидати морају донети само извод из матичне књиге рођених и једну новију фотографију димензија 3×4 цм.

Први круг тестирања је краћи тест енглеског језика. Након тога, дан касније одржава се други круг тестирања који подразумева дужи тест знања енглеског језика и писање састава на енглеском језику.

Кандидати који успешно прођу прва два круга тестирања биће позвани на интервју, након чега ће добити материјале за пријаву.

Средњошколци који буду одабрани да учествују у овом програму, биће обавештени на пролеће.

Кандидати ће бити одабрани на основу постигнућа ученика која се виде из детаљне пријаве, препоруке наставника и демонстриране припремљености за годину дана размене и боравка у Америци.

Стипендија за годину дана школовања у Америци обезбеђена у оквиру “Flex” програма који је покренут пре 22 године од стране Конгреса САД, а захваљујући њему сваке године се у Америку пошаље на школовање око 800 ученика.

Ученици који добију прилику да се годину дана школују у Америци живеће у некој америчкој породици која се пријави за учествовање у овом програму. Стипендија коју ученик добије покрива авионску карту, месечни џепарац и здравствено осигурање.

Више информација о пријави за стипендирање годину дана школовања у Америци може се добити телефоном на број 066/55-70-100 или слањем мејла на адресу belgrade@americancouncilssee.org.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: