ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » Наставничко веће не може да поклони оцену

Наставничко веће не може да поклони оцену

Advertisements

НОВИ САД – Нови правилник, стара правила – тако се укратко може описати правилник о оцењивању средњошколаца, који би ових дана требало да ступи на снагу. Иако су у Министарству просвете детаљно описали нова правила, чини се да се све то на терену одавно примењује.

Школе у Србији 16 година нису добиле нови Правилник о оцењивању, а онај који ће добити ових дана, испоставило се, није тако нов.

Школе које су у реформи, гимназије и средње стручне школе, одавно инсистирају на формативном оцењивању, постоје педагошке књиге, а писмени задаци се најављују.

Шта је онда ново?

„Оно што је заиста ново то је да се чак и на допунској настави може добити оцена, да се може урадити неки мали контролни или блиц тест, што је добро за оне ђаке који су били оправдано одсутни. Новина је и што сада јасно пише да не могу да се поправљају оцене на одељенском већу за оцену“, каже за РТВ више Александра Бер Божић, директорка медицинске школе „7.април“ у Новом Саду.

Иако је најављивање писмених задатака на огласној табли новим правилником представљено као новост, ученици и наставници ове школе тврде да је то већ одавно пракса.

Забрана поклањања оцена на наставничком већу је, према анкети коју у емисије „Разгледнице“ ТВ Нови Сад, оно што ученике школа највише брине

Нови правилник о оцењивању се у школама очекује наредних дана.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: