ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » Породиљама ће бити враћен новац узет као „солидарни порез“

Породиљама ће бити враћен новац узет као „солидарни порез“

Advertisements

Младим мајкама којима је обрачунат солидарни порез на породиљски додатак за колико су им примања била и умањена, биће враћен новац, сазнаје “Блиц”.

Ово је један од најизвеснијих модела којим би у Министарству финансија требало да реше проблем породиља чија је накнада за породиљско током прошле године умањена и за неколико хиљада динара.

– Породиље којима је на накнаду обрачунат солидарни порез мораће да се јаве Пореској управи у свом пребивалишту, а онима чије су накнаде умањене новац ће бити враћен. Оне које још нису платиле овај намет то неће ни морати. Све то биће прецизирано закључком Владе који је у припреми – каже извор “Блица” из Министарства финансија где су потврдили да разматрају проблем обрачуна пореза на породиљске додатке.

– Закон по коме се солидарни порез обрачунавао престао је да важи 31. октобра прошле године, тако да сада тај пропис није могуће мењати, већ се тражи други модел – поручили су из Министарства финансија.

Солидарни порез се обрачунавао од 1. јануара до 31. октобра 2014. на зараде и друга примања у јавном сектору веће од 60.000 динара месечно.

Највећи број породиља биле су жртве овог намета јер су им закаснеле зараде исплаћене одједном и прелазиле су суму од 60.000 динара. Њихова примања због солидарног пореза била су умањена од 100 динара до неколико хиљада.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: