ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » “Представљање добрих примера из образовно – васпитне праксе”

“Представљање добрих примера из образовно – васпитне праксе”

Advertisements

У Чачку је током викенда одржана друга Међународна конференција васпитача, наставника, стручних сарадника и директора образовно – васпитних установа, под називом “Представљање добрих примера из образовно – васпитне праксе”, која је омогућила јединствену прилику размене искустава на међународном нивоу.

– Ове конференције служе да се види како се ради у школама и вртићима ван Србије, да ли је и колико креативан наставник, како изгледају учионице, шта је добро на њиховим часовима, како пишу пројекте, од кога највише узимају новца и за шта га употребљавају – рекла је Горица Станојевић, директорка Регионалног центра.

Учесници су имали прилику да сазнају више о могућностима коришћења средстава међународних донатора подршке развоју образовно васпитној пракси у Србији. Из предприступних фондова ЕУ, Србија за развој људских ресурса и реформу образовања, има на располагању од 20 до 25 милиона евра на годишњем нивоу, истиче Иван Секуловић, координатор за финансијску и техничку помоћ ЕУ:

– Ми, као Влада Републике Србије, направили смо водич за школе, наставнике и стручне сараднике, где смо се потрудили да попишемо нека основна знања која су потребна. Од тога како написати пројекат, где пронаћи изворе финансирања, које партнере у ЕУ… То је први корак, а други ће бити серија тренинга по Србији, у оквиру којих ћемо се трудити да направимо центре знања у што више школа.

Лазар Чикириз, председник Актива основних школа у Чачку рекао је да је потребно пратити све трендове и да би школе требало да се укључе у све међународне пројекте.

Бројне теме на Конференцији је представило 30 излагача. Учествовали су директори, наставници и васпитачи из вртића и школа Моравичког округа и представили добре примере из своје праксе, као и достигнућа ученика. Радом по групама учесника конференције обухваћене су теме “Креативност наставника – кључ за мотивацију ученика”, “Пројектно планирање наставе и наставних садржаја”, “Финаснирање установа и школа – један од задатака доброг менаџмент тима”, “Представљање примера добре образовно-васпитне праксе умрежавањем школа” и  “Мој вртић отвореног срца”.


Извор: Чачански глас

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: