ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » Без норме око 1.000 наставника

Без норме око 1.000 наставника

Advertisements

Многи професори у београдским основним и средњим школама не испуњавају тражени фонд часова

srednjoskolci

ВИШЕ од хиљаду професора у београдским основним и средњим школама нема, или тек делимично испуњава фонд часова, говоре подаци Форума средњих стручних школа Београда. Ипак, у Форуму истичу да су те листе непотпуне јер више од 150 директора школа одбија да достави податке, па ће се ове недеље синдикалци састати са Снежаном Ђурић, градским секретаром за образовање и дечју заштиту и надлежнима из Министарства просвете.

Према речима Милорада Антића, председника Форума, до 30. октобра 345 запослених који немају или имају делимичну норму није преузето, док је њих 460 добило ангажман у другим школама. Статистика говори и да је за 276 запослених допуњена норма у одређеном проценту.

На одређено време у основним школама запослено је 2.650, у средњим 1.294 наставника, дакле 3.994 оних који морају да продужавају уговор о раду. Да би сачували статус запосленог потребно им је одобрење надлежне републичке комисије за одобравање запошљавања у јавном сектору.

Из Форума средњих стручних школа поручују да се проблем радног ангажовања и ажурирања листа школских управа са истинитим подацима у табелама мора што хитније решити.

ДИРЕКТОРИ „КРИЈУ“ ПОДАТКЕ

– ЗАБРИЊАВАЈУЋЕ је да Министарство просвете није проследило табеле које се односе на средње школе Београда – тврди Антић. – Посебан проблем је што 156 директора школа није доставило податке који им је по реду мандат и да ли је то место пријављено као слободно.


Извор: Новости

Advertisements

1 коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: