ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Корисни текстови » Лако је бити школован, тешко је бити ОБРАЗОВАН!

Лако је бити школован, тешко је бити ОБРАЗОВАН!

Advertisements

Нисмо свесни чињенице да то што се не образујемо значи да постајемо безоблична маса без сопственог мишљења, а таквима је најлакше манипулисати.

Школованост се стиче бубањем и упорношћу, образовање се стиче непрестаним ширењем видика, радозналошћу и жељом да од себе направиш свестрану, квалитетну особу. Велики је проблем то што данашња омладина не чита. Скоро никако. То су људи на којима је будућност, који ће сутра управљати државом, лечити људе, градити мостове, учити нашу децу!

Данас је људима тешко прочитати било шта што је дуже од 3 реченице. Једна је ствар то што читањем себи ускраћујемо знање, а сасвим друга то што остајемо ускраћени за чудесне светове које књига доноси. Оно што најчешће чујем је: „Ко ће то читат’, вид’ кол’ко има!“.

С једне стране нисмо свесни чињенице да то што се не образујемо значи да постајемо безоблична маса без сопственог мишљења, а таквима је најлакше манипулисати. С друге стране, речник нам се свео на псовке, жаргон и поштапалице. Мало ко је данас сигуран да ли се правилно пише НЕЗНАМ или НЕ ЗНАМ… Имала сам прилику да се уверим да факултет не значи ама баш ништа, у смислу да школована особа не мора обавезно бити и образована. Има звање, али нема знање. Вероватно је за то криво време и систем у ком живимо. Неко ће рећи да је читање губљење времена. Мени су често говорили да идеализујем свет управо због тих мојих „књижурина“, да све гледам са ведрије стране зато што сам прочитала превише бајки.

Ја се питам, ко је ту на губитку?


Извор: vesticabezmetle.wordpress.com

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: