ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » ПИТАЊЕ ЗА ВЕРБИЋА Синдикат: Коме треба још 2.000 људи у просвети?

ПИТАЊЕ ЗА ВЕРБИЋА Синдикат: Коме треба још 2.000 људи у просвети?

Advertisements

Председник Синдиката радника у просвети Србије, Слободан Брајковић упутио је данас отворено писмо министру просвете Срђану Вербићу у којем га пита „Коме треба запошљавање нових 2.000 људи у образовању?“.

Брајковић је оценио да ново запошљавање није резултат потреба образовања, већ „притиска на образовни систем како би се испунили мотиви и потребе владајућих странака, Министарства просвете, школских управа, инспекција и многих директора школа за запошљавањем својих кадрова“.

Брајковић пише да је за намеру да се запосли 2.000 људи на местима која нису директно повезана с наставом, сазнао прошле недеље, на састанку представника Министарства и синдиката просвете у Комисији за измене и допуне правилника о критеријумима и стандардима за финансирање установа која обавља делатност основног и средњег образовања и васпитања (ЦЕНУС).

Пошто се број школских одељења смањује, а технолошки вишак расте, и пошто у буџету нема новца за плате, Брајковић пита због чега се онда инсистира на запошљавању секретара, референата, психолога, педагога, домара, спремачица.

„Да ли ће терет платити држава или постојећи запослени, и у каквој је вези ова намера Министарства просвете са најављеним повећањем плата у просвети?“, упитао је министра просвете председник Синдиката.

Извор: Бета


Pronadjite nas na FB

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: