ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » Шарчевић: Нисам прихватио мандат због новца и славе

Шарчевић: Нисам прихватио мандат због новца и славе

Младен Шарчевић, кандидат за новог министра просвете ексклузивно за Данас

“Побољшање квалитета образовања и ефикасност – то су кључне речи у мом будућем раду на челу Министарства просвете и науке“, изјавио је за Данас Младен Шарчевић, кандидат за новог министра просвете.

“Шарчевић на то место долази са позиције генералног менаџера приватног Образовног система “Руђер Бошковић”. Он наводи да није члан ниједне политичке странке и да је пре извесногPronadjite nas na FB времена позван да учествује у креирању програма побољшања квалитета образовања Србије, са жељом да пренесе искуства из праксе, као и да допринесе испуњавању задатака из преговачких поглавља са ЕУ која се односе на образовање и науку. Његово виђење образовног система, како каже, не одступа много од онога што пише у Стратегији развоја образовања Србије, али додаје да “фале енергија и ефикасност да се решења из тог документа спроведу у дело”.

Шарчевић наводи да на место министра “не долази зарад новца и славе” већ из искрене жеље да унапреди квалитет свих нивоа образовања, а обећава јавност и отвореност у раду. Он истиче да је добио пуну подршку мандатара Александра Вучића да сам бира свој тим, али додаје да је још рано да говори о персоналним решењима. Каже и да ће задржати све који су квалитетно радили из тима још увек актуелног министра Срђана Вербића.

Младен Шарчевић је рођен 1957. године у Београду, где је завршио основну школу, XII београдску гимназију и Природно-математички факултет у Београду – одсек географија. Постдипломске студије
завршава на Центру за мултидисциплинарне студије БУ – смер заштита животне средине. Током школовања постиже врхунске резултате и стиче право на убрзане студије (са 22 године дипломирао) и стипендије за постдипломске студије.

Каријеру је почео у београдској ОШ “Бранко Ћопић”, одакле га многе генерације памте као омиљеног наставника географије, са 33 године постаје директор ОШ „Никола Тесла“ и руководи стручним активима директора школа. Осим Образовног система „Руђер Бошковић“, оснивач је више приватних школа у Србији и у региону. Цео свој професионални и радни век је посветио успостављању и увођењу високих стандарда у доуниверзитетском образовању, као и увођењу најугледнијих међународних образовних програма у наш образовни систем.

Извор: Данас


follow us facebook

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: