ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » Нова школска година, шта очекује ђаке и наставнике

Нова школска година, шта очекује ђаке и наставнике

Advertisements

За око 900.000 ђака, од чега је 70.000 првака, сутра почиње нова школска година. На састанку са активом директора министар просвете Младен Шарчевић поручио је да ће се пре свега водити рачуна о квалитету наставе и наставног кадра.

На почетку нове школске године министар Младен Шарчевић поручује ђацима да ће учити из задовољства, а професорима да ће се бринути о статусу и угледу професије. И данашњи сатанак са активом директора београдсих школа био је посвећен том циљу.

follow us facebook

„Актив директора данас ће добити врло јасну поруку – идемо на квалитет. Нико неће бити заштићен ако мисли да му је партија иза леђа, и ту ћу ићи до краја. Ако ће оцена школе бити довољно мерило, та школа ће ићи на аутономију. Ићи ће касније на већу расподелу. Радници који су кваитетни а раде у школи која је лоше оцењена морају имати другачији третман. И то је предуслов да причамо платним разредима“, каже Шарчевић.

Строго ће се контролисати расподела технолошког вишка. Закинути део новца током годишњих одмора биће враћен просветарима.

„Овај који је сада договорен, колико сам ја обавештен, је од одлуке Владе до трезора пет шест дана. Сада ако ја кажем да је то петак, а мора да загази викенд, значи много пре него што је био првобитни рок 20. који сам ја иначе одредио онако врло произвољно, јер сам мислио до тада да можемо да решимо, решили смо брже уз разумевање Владе“, каже Шарчевић.

У току школске године ученици ће имати зимски, пролећни и летњи распуст. Новим календаром укинут је кратки јесењи распуст који су ученици раније имали у новембру.

У клупе први пут седа 70.000 првака. За њих се већ одржавају пријеми добродошлице.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, обилазећи основну школу у Јакову, позвао је све грађане да од сутра, када почне школска година пажљивије возе и поштују саобраћање прописе, поготову у школским зонама.

Полиција, каже, неће имати разумевања за оне који направе прекршаје и неће их толерисати.

Организација Српски комитет за безбедност саобраћаја подсећа возаче да је у зонама школе дозвољена брзина 30 километара на час и да свако прекорачење смањује шансу за преживљавање детета уколико дође до несреће.

Извор: РТС


Pronadjite nas na FB

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: