ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » Министар: Треба нам савез наставника и родитеља

Министар: Треба нам савез наставника и родитеља

Advertisements
БЕОГРАД – Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је данас да је у образовном систему потребно успостављање боље сарадње наставника, родитеља и деце, а све у интересу ученика.

„Правимо нови савез. Онај који је недостајао породица – школа. Улога родитеља делује као врло јака, али није тако. Ако радимо реформу, морамо поставити добре темеље“, рекао је Шарчевић током разговора са представницима Центра за интерактивну педагогију и Ужичког центра за права детета о новим моделима учешћа родитеља.

Према његовим речима, родитељи морају да се укључе у педагошки стил наставника, јер само партнерством можемо доћи до већег квалитета.

„Мора се чути и родитељска реч, да сви изнесу своје проблеме и да нађу заједнички именитељ, како би се неке лоше ствари у школама кориговале“ рекао је министар и додао да је потребно оснажити и ученичке организације, саопштено је из његовог кабинета.

Шарчевић, је како се наводи, рекао и да у овом послу Министарству требају партнери и савезници, те да се једино заједно може доћи до модела како то треба да изгледа.

„То неће бити пакт против наставе и наставника, како то неки приказују“, закључио је министар.

Заменик директора Центра за интерактивну педагогију Борис Спасић и директорка програма Ужичког центра за права детета Јелена Жунић – Цицварић навели су да ће пружити пуну подршку Министарству у реализацији овог посла, уз напомену да је изузетно важно укључити и локалне самоуправе.

Они су министру предочили ранија искуства и проблеме са којима су се сусретали у свом раду, али и предлоге на који начин оснажити улогу родитеља. Састанку је присуствовала и Драгана Миловановић, посебни саветник министра.

Извор: Танјуг


Pronadjite nas na FB

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: