ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » Обустављени дисциплински поступци против 120 просветара у Чачку

Обустављени дисциплински поступци против 120 просветара у Чачку

Advertisements

Дисциплински поступци против више од 120 наставника трију средњих чачанских школа – Гимназије, Економске и Машинско-саобраћајне, покренути због тога што су одбили у мају ове године да приме спољашње вредновање од стране Министарства – обустављени су.

То је уследило након што су протекле седмице представници синдиката трију школа и директори били на разговорима с новим министром просвете Младеном Шарчевићем, на којима је постигнут договор да се екстерна евалуација обави у октобру, али под условом да се ради о предметном надзору, односно да рад наставника “контролише” наставник исте струке, а не као што је досад био случај.

Председник синдиката у Машинско-саобраћајној школи Милан Ћирковић истиче да је разговор с министром Шарчевићем био конструктиван за разлику од, како истиче, разговора с пређешњим министром, који није желео ни да саслуша предлоге професора како да се цео проблем што пре реши.

– Договорено је да ово вредновање има саветодавну а не формалну улогу. Наиме, захтевали смо да, као што је некада било, у надзор долазе искусни професори с лиценцама, који саветују своје млађе колеге, а све у корист боље и успешније наставе. Министар је прихватио све сугестије и предметни надзор у нашим школама биће обављен у октобру – казао нам је Ћирковић.

И чачански просветари су задовољни и кажу:

– Успели смо да се изборимо и да одбранимо нашу струку и достојанство професије. Ми немамо ништа против спољашњег вредновања, односно надзора. Али не оваквог. Прихватамо искључиво предметни надзор, а не стање по коме професор биологије долази да оцењује професора немачког језика. То је апсурд. Уз то, доста тих “контролора” никада није имало радно искуство у школи.

ПЛАТЕ И НАГРАДЕ

Приликом посете министру Шарчевићу, чачански просветари су га подсетили на тачке колективног уговора које нису испуњене према професорима, пре свега на оне које се односе на формирање платних разреда и исплату Светосавских награда.

Извор: Новости


Pronadjite nas na FB

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: