ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Разно » Сатирично виђење педагога

Сатирично виђење педагога

Он је у почетку био слаб и несигуран у себе. Деловао је неодлучно и сваки час је молио за савет. Ниједну одлуку није доносио сам. Снебивао се око најпростијих ствари, пазио ни туђу сенку да не згази.

Срећа његова што је имао нас. Искусне педагоге. Одмах смо схватили да му морамо помоћи. Без наше помоћи остао би нико и ништа. Обичан просек, такорећи. Било је јасно да се много мора kritikovanjeрадити на његовом самопоуздању. Зато смо се поделили у групе и почели да га хвалимо. Са свих страна. Свако га је тапшао по рамену колико је могао. На сваку његову реченицу смо аплаудирали. Дивили смо му се даноноћно. Говорили смо му да је најбољи и да само тако настави. Наравно да смо увиђали његове грешке, али смо се правили да их не видимо. Уосталом, на грешкама се учи. И да видиш, поче да непредује. Мало, мало па повиси тон. Донесе одлуку док трепнеш. Пресече преко колена. А ми ударамо у још већи аплауз и подршку. Неки написаше и песму у његову част. Други почеше да носе његову слику у новчанику. Прогурасмо га на насловне стране. Знамо ми како треба, није нам првина.

А он све одлучнији. Постао некако виши, снажнији, па само гази. Где удари ту трава не ниче. А воли да удара. Захвати понекад и нас из своје близине, трну нам образи, али се и даље смешкамо. Хвалимо се како нас ништа не боли и како баш волимо што нас је ударио. Оне који заплачу убеђујемо да је то било за њихово добро.

Можда смо мало и претерали. Јер он више никога не слуша. Свакога дана је све јачи. Одавно већ не гледа где и кога удара. А што је најгоре, греши више него икада. Али ко то да му каже. Нико ни у очи не сме да га погледа. Сад не гази сенке, него људе. Али то је нормално. Ни не претварамо се да нисмо знали да ће тако бити. Није он први диктатор којег смо створили.


follow us facebook

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: