ПРОСВЕТНИ ИНФОРМАТОР

Почетак » Вести » ЗУКОРЛИЋ: Сексуално образовање је ВУЛГАРНО, треба увести здравствено!

ЗУКОРЛИЋ: Сексуално образовање је ВУЛГАРНО, треба увести здравствено!

Након што је министар просвете Младен Шарчевић најавио да постоји могућност да се у средње школе уведе сексуално образовање, рекавши да ће се на тим часовима заправо учити о животу, огласио се председник скупштинског одбора за образовање Муамер Зукорлић, који сматра да је такав предмет вулгаран, и да би уместо њега требало да се уведе здравствено образовање.

Он је за “Ало!” казао да је потребна едукација, али да би сексуално образовање вршило својеврсну промоцију и вулгаризацију једне теме која је веома важна.

– Сматрам да у школе треба увести здравствено образовање, које би обухватило разне сегменте здравства и хигијене, а свакако да би један од сегмената могао бити и биолошка репродукција, у оквиру које би се и та област третирала. Мислим да законодавац треба да води рачуна и о културолошким и етичким посебностима нашег простора и нашег народа и да није добро баш све преписати онако како нам дође са стране. Јер наш простор има своју и духовну и етичку дубину и специфичност и нисам сигуран да би нам баш тако отворена вулгаризација етичке културне димензије те теме значајно допринела – казао је Зукорлић.

Он је и сам назив будућег предмета назвао проблематичним.

– Дакле, едукација је потребна, али ако је на тај начин поставимо она није само едукација, она је и промоција и вулгаризација једне теме која је веома важна, али која има више својих аспеката. Тако да уколико ова тема буде актуелизована, ја ћу се залагати за здравствено образовање са овим сегментом. Сам термин “сексуално вастпитање” је наравно тај који вулгаризује поруку, али није само то проблем. Оно што сматрам да није складно са нашим етичким и културолошким вредностима овог простора и нашег народа и културе јесте вулгаризација те цлее теме – сматра Зукорлић.

Извор: Телеграф


uz-vas-rastemo-lajkujte

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: